Menu

Links

NHA genomineerd voor Groene Mug Bokaal 2017

Het Noord-Hollands Archief is, samen met de grote Haarlemse culturele instellingen, genomineerd voor de Groene Mug Bokaal 2017! De bokaal is een wisselprijs die sinds 2009 jaarlijks wordt uitgereikt aan een Haarlemse onderneming die zich sterk maakt voor een duurzame stad. Op maandag 13 februari maakt wethouder duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema de winnaar van 2017 bekend.

Stemmen

Tot en met 6 februari 2017 kan iedereen op de website van De Groene Mug stemmen op zijn/haar favoriete duurzame ondernemer. Er zijn in totaal zes ondernemingen genomineerd door de jury. Als je stemt maak je kans op een dinerbon van 100 euro bij het Haarlemse restaurant Aangenaam, dat duurzaam werkt!

Waarom zijn de culturele instellingen genomineerd?

De acht culturele instellingen Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem, bibliotheek Zuid-Kennemerland, Patronaat, Toneelschuur, Teylers Museum, Frans Hals Museum, Hart en het Noord-Hollands Archief behaalden allemaal een Green Key: het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven. Ze doen er veel aan om het milieu te sparen. Zo gaat een Green Key bedrijf altijd zuinig om met energie en water. Denk aan het gebruik van zonnepanelen, ledverlichting, lichtsensoren en timers voor airconditioning en verwarming. Er wordt niet meer gewassen dan nodig is en er worden bijvoorbeeld milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. Het samenwerkingsverband van de culturele instellingen (G8) gaat nog verder dan het behalen van de Green Key certificering in 2015 en 2016. Voor 2017 plannen zij het themajaar Haarlem PET-vrij samen met andere partijen in de stad. De ambitie ligt duidelijk hoger dan alleen de eisen van de Green Key, aldus de jury van de Groene Mug Bokaal.