Menu

Oskar Brandenburg nieuwe manager archief- en collectiebeheer

“Met een schat aan kennis aan de slag voor het beheer van ons cultureel erfgoed”

Per 15 augustus 2017 start Oskar Brandenburg als manager afdeling archief- en collectiebeheer bij het Noord-Hollands Archief. Hij volgt hiermee Klaartje Pompe op, die per 1 juli benoemd wordt tot plaatsvervangend directeur en hoofd publiek. Zij neemt de positie over van Herman Oost, die met pensioen gaat.

Brandenburg was eerder tien jaar werkzaam bij het Scheepvaartmuseum. Hij heeft zich hier ontwikkeld van uitvoerend collectiebeheerder naar een enthousiasmerende en verbindende leidinggevende. Sinds 2010 was hij als afdelingshoofd verantwoordelijk voor het collectiemanagement. In 2011 coördineerde hij de collectieverhuizing en inrichting ten behoeve van de heropening van het vernieuwde Scheepvaartmuseum en in 2015 was hij projectleider van de restauratie van de Koningssloep. Het laatste jaar heeft hij zich toegelegd op het ontwikkelen van plannen omtrent het optimaliseren van de collectieregistratie en digitalisering.

Bij het Noord-Hollands Archief wordt Brandenburg verantwoordelijk voor het integrale management van de afdeling, het relatiebeheer, digitale archivering, materieel beheer, inspectie, advies en acquisitie. Tevens draagt hij zorg voor het toegankelijk maken en houden van onze collectie en treedt hij toe tot het MT.

Brandenburg wil graag het verschil maken voor de collegae met dezelfde passie; het beheren van cultureel erfgoed. “Voor mij is de aanwezige kennis en ervaring van medewerkers van onschatbare waarde om de collectie te beheren en zichtbaar te maken voor het publiek.”