Menu

Links

Plastic Vrij

Op vrijdagmiddagmiddag 8 september vond in het Patronaat de kick-off plaats van het project Plastic Vrij. De acht grote culturele instellingen van Haarlem, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem, Patronaat, Toneelschuur, de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Teylers Museum, Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem, Hart en het Noord-Hollands Archief, behaalden eerder het Green Key keurmerk en de nominatie voor de Groene Mug Bokaal.

In het seizoen 2017/2018 gaan wij ons samen met Circus Circulair, Dopper, De Groene Mug, NME, Spaarnelanden en de Vishal, inzetten voor het terugdringen van het gebruik van plastic.

Vrijdagmiddag werd ook de Pet Free Pledge ondertekend op het van plastic gemaakte surfboard dat Plastic Soup Surfer Merijn Tinga gebruikt. Samen zetten we ons specifiek in voor het terugdringen van de PET- of single use waterflessen. We organiseren allen activiteiten die in het teken staan van bewust omgaan met plastic. Eerder plaatsten we in het archief al een kraanwaterinstallatie in het Archiefcafé wat gebruik van grote plastic flessen overbodig maakt. De plastic tasjes die we nu nog hebben, gaan we te zijner tijd vervangen voor een alternatief. Ook zamelen we plastic in op het kantoor en in de studiezaal.

Houd de website van het Noord-Hollands Archief in de gaten om op de hoogte te blijven van onze activiteiten tijdens dit culturele seizoen!

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt met steun van de Gemeente Haarlem en de J.C. Ruigrok Stichting.


Maarten Brock, Hoofd Bedrijfsvoering van het Noord-Hollands Archief, ondertekent de Pet Free Pledge.