Menu

Noord-Holland opgewekt! Energie van vroeger en voor later

Telefoon alweer leeg? Oplader in het stopcontact en door! Ontbijt op bed? Eieren koken op het gasfornuis, broodjes in de oven en smullen! Hockeytraining? Alle spullen in de auto en gaan! In het dagelijks leven kunnen wij niet zonder energie. Het is er altijd en overal. En er is meer dan genoeg. Maar wacht eens… is dat wel zo?

De reizende tentoonstelling ‘Noord-Holland opgewekt! Energie van vroeger en voor later’ neemt je mee terug in de tijd. Al eeuwenlang wordt er energie opgewekt en wordt hiervoor het landschap veranderd. Dat doen we vandaag de dag nog steeds. Welk beeld heb jij als het over energie gaat?

De tentoonstelling reist! Momenteel is de tentoonstelling tot en met 31 januari 2018 te zien in het Kweekcafé in Haarlem: Kleverlaan 9, 2023 JC Haarlem. Daarna verhuist de tentoonstelling naar Heerhugowaard, en is daar te zien vanaf 2 februari tot en met 31 maart bij de Gemeente Heerhugowaard (Parelhof 1, 1703 EZ Heerhugowaard).

Deze tentoonstelling op uw locatie? Dat kan. Neem contact op met Tessa van den Haak – tessa.van.den.haak@noord-hollandsarchief.nl – 023-5172761.

Kom ook met de klas naar de tentoonstelling Noord-Holland Opgewekt! Met de lesbrief voor groep 7 en 8 wordt het bezoek nog leuker en leerzamer.