Menu

AFGELOPEN | Noord-Holland opgewekt! Energie van vroeger en voor later

Telefoon alweer leeg? Oplader in het stopcontact en door! Ontbijt op bed? Eieren koken op het gasfornuis, broodjes in de oven en smullen! Hockeytraining? Alle spullen in de auto en gaan! In het dagelijks leven kunnen wij niet zonder energie. Het is er altijd en overal. En er is meer dan genoeg. Maar wacht eens… is dat wel zo?

De reizende tentoonstelling ‘Noord-Holland opgewekt! Energie van vroeger en voor later’ neemt je mee terug in de tijd. Al eeuwenlang wordt er energie opgewekt en wordt hiervoor het landschap veranderd. Dat doen we vandaag de dag nog steeds. Welk beeld heb jij als het over energie gaat?

De tentoonstelling reist! Tot en met 31 maart  2018is de tentoonstelling te zien bij de Gemeente Heerhugowaard (Parelhof 1, 1703 EZ Heerhugowaard) op maandag t/m vrijdag 09:00 - 20:00 uur en zaterdag 10:00 - 16:00 uur (zondag gesloten). Naast de tentoonstelling zijn er ook een aantal lezingen over verleden en toekomst van energie-opwekking.

Deze tentoonstelling op uw locatie? Dat kan. Neem contact op met Tessa van den Haak – tessa.van.den.haak@noord-hollandsarchief.nl – 023-5172761.

Kom ook met de klas naar de tentoonstelling Noord-Holland Opgewekt! Met de lesbrief voor groep 7 en 8 wordt het bezoek nog leuker en leerzamer.