Menu

Haarlem viert cultuur

Al eeuwen is Haarlem een geliefde plek met een onmiskenbare aantrekkingskracht. Bewoners, bezoekers en kunstenaars verblijven hier graag. Dat is niet zomaar, Haarlem is een echte cultuurstad. Dit najaar zetten we de stad en haar culturele aanbod in de schijnwerpers. Haarlem viert cultuur!

We vieren feest in de theaters: Stadsschouwburg bestaat honderd jaar en Toneelschuur vijftig. Er zijn niet te missen exposities: Teylers Museum stelt unieke tekeningen van Leonardo da Vinci tentoon en Frans Hals Museum exposeert werken van onder andere Manet, Singer en Van Gogh. Door de hele binnenstad fonkelen Stars4stars van Studio Vollaerszwart en ondertussen zorgen Haarlemse organisatoren en kunstenaars voor een bomvolle Uit-agenda. Zo leiden honderden sterren je het gehele najaar door de stad!

Haarlem, cultuurstad van alle tijden. Gemeentearchivaris en directeur van het Noord-Hollands Archief, Lieuwe Zoodsma, legt in een essay uit waarom Haarlem al vanaf de middeleeuwen op cultureel gebied voortdurend een rol van betekenis speelt. Hiermee markeren we het begin van een bijzonder najaar, de start van een cultureel feest.

Lees hier het essay van Lieuwe Zoodsma.