Menu

Het Noord-Hollands Archief wil van al haar foto’s graag weten wat er precies is vastgelegd. Dit maakt in de toekomst nieuwe zoekmogelijkheden en presentaties mogelijk. Binnen Hier! vragen we daartoe de hulp van het publiek.
Aan Hier! zijn de glasnegatieven toegevoegd van de Historische Vereniging Haerlem. Weet jij waar de fotograaf stond en welke kant hij of zij opkeek?

Glasnegatieven Historische Vereniging Haerlem


Hoefsmederij aan het Houtplein 23, Haarlem

Historische Vereniging Haerlem beschikt over een omvangrijke collectie beeldmateriaal van Haarlem en omgeving. Daaronder bevinden zich fraaie glasnegatieven, voornamelijk uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Het zijn foto’s van bekende plaatsen in de stad, die tegenwoordig nog gemakkelijk terug te vinden zijn, maar ook foto’s die veel lastiger te lokaliseren zijn. Foto’s van één specifiek (winkel)pand bijvoorbeeld, of een toneelvoorstelling in de open lucht. Help je mee om de foto’s te lokaliseren en op de juiste plek te zetten? Weet je het antwoord niet? Ga dan gewoon door naar de volgende!

Het zijn niet alleen Haarlemse foto’s. Ook Amsterdam, Beverwijk, Bloemendaal, Heemstede, Hillegom, Spaarndam, Velsen, Volendam, Zaandam en Zandvoort komen aan bod.

De projectpagina met de glasnegatieven is hier te vinden.

Wil je de al ingevoerde punten op een kaart bekijken, of meer weten over het hoe en waarom van dit project? Ga dan naar ons NHALab.