Menu

AFGELOPEN | Haarlem is jarig!

Haarlem is vandaag 773 jaar oud. Op deze bijzondere dag verschijnt de nieuwste uitgave van ons eigen magazine ‘Uitgelicht’. Burgemeester Jos Wienen nam vanochtend het eerste exemplaar in ontvangst uit handen van directeur Lieuwe Zoodsma. In deze nieuwe uitgave wordt het geheim onthult waar het perkament van het stadsrecht van is gemaakt. Senior-conserveringsadviseur Frederike Leffelaar wijdde een artikel aan het onderzoek naar de vellen. Zoodsma onthulde het geheim alvast in zijn toespraak: het grote gedeelte van het stadsrecht is een kalfsvel, het kleine gedeelte is van schapenhuid gemaakt. Ook in de nieuwste uitgave: een interview met wethouder van cultuur Marie- Thérèse Meijs over het stadsrecht als haar inspiratiebron. Bovendien een interview met de vertrekkende commissaris van de Koning Johan Remkes over historisch bewustzijn, groen in de stad en de waarde van erfgoed.


Taart bij de 773ste verjaardag van Haarlem!

Daarna sneed Wienen onder grote belangstelling van de pers en vele bezoekers de taart in de vorm van het Haarlemse wapen aan en deelde de eerste stukjes persoonlijk uit aan de gasten.

Het magazine ‘Uitgelicht’ is te koop voor €1,- bij het Noord-Hollands Archief. Leden van de Stichting Vrienden krijgen het tijdschrift gratis toegestuurd.


Burgemeester Wienen nam de nieuwste uitgave van Uitgelicht in ontvangst van NHA-directeur Lieuwe Zoodsma