Menu

Vanaf 1 januari 2019 studiezaal Kleine Houtweg gesloten voor publiek

Vanaf 1 januari 2019 gaan een aantal zaken in de dienstverlening bij het Noord-Hollands Archief veranderen. Ons doel is om onze bezoekers nog beter van dienst te kunnen zijn. Een van de belangrijkste veranderingen is dat de publieke dienstverlening zich geheel op de Jansstraat gaat afspelen. De locatie op de Kleine Houtweg is alleen nog bij uitzondering toegankelijk voor onderzoek*. Verder worden de openingstijden van de studiezaal aangepast, veel meer stukken worden digitaal toegankelijk en wij zijn ook op de maandag en in de avonduren via chat bereikbaar.

Onze nieuwe openingstijden
Bezoek gebouw/tentoonstellingen
maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur

Bezoek aan de studiezaal
dinsdag t/m vrijdag 9.00-16.00 uur
Elke derde zaterdag 9.00-16.00 uur

Via de chatfunctie (rechtsboven in het scherm) zijn wij op maandag van 13.00 tot 16.00 uur en op woensdag- en vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur bereikbaar.Het aanvragen en inzien van originelen
Een deel van onze archieven is beschikbaar op de locatie Jansstraat, maar het grootste gedeelte van de archieven ligt in de depots op de locatie Kleine Houtweg. Omdat de studiezaal op de Kleine Houtweg vanaf 1 januari 2019 niet meer geopend is voor publiek, worden de aangevraagde stukken 1x per dag naar de locatie Jansstraat gebracht.

Wij raden u aan de benodigde stukken één dag voor uw bezoek te reserveren. Doet u dit vóór 12.00 uur, dan liggen de stukken de volgende ochtend om 9.00 uur voor u klaar. Doet u dit na 12.00 uur, dan zijn de stukken de volgende dag vanaf 13.00 uur beschikbaar.

Uiteraard kunt u ook stukken op de dag van het bezoek aanvragen. Stukken vanuit de locatie Kleine Houtweg, aangevraagd vóór 12.00, zijn om 13.00 uur beschikbaar op de locatie Jansstraat. U kunt ook gebruik maken van onze dienstverlening ‘Scannen op verzoek’. U ontvangt via We-Transfer uw scans thuis.

Onderzoek doen op de studiezaal op de Jansstraat 
Wij beschikken over een ruime studiezaal op de begane grond met een aparte stiltestudiezaal. De zelfbedieningsbibliotheek is ook op de begane grond te vinden.

De online catalogus van archieven en collecties is te raadplegen bij de 10 werkstations. Wifi en aansluitmogelijkheden voor uw laptop zijn er. Twee collega’s ondersteunen u graag bij uw onderzoek.

Doet u langdurend onderzoek en komen uw stukken bij de locatie Kleine Houtweg vandaan? U kunt op verzoek voor de duur van uw onderzoek de stukken op de locatie Jansstraat laten blijven staan. Op de 2e en 3e vide zijn 20 plekken voor zelfstudie beschikbaar.

*Soms is transport van de Kleine Houtweg naar de Jansstraat geen optie. Dit geldt bijvoorbeeld voor de beeldcollecties en de collecties Enschedé. In dat geval kan er een afspraak worden gemaakt op de Kleine Houtweg.