Menu

Links

Ons Magazine ‘Uitgelicht’ is er weer

Lees nu online de webversie van ons magazine ‘Uitgelicht’! Deze keer met een dubbelinterview met Onno Hoes (oud-waarnemend burgemeester van Haarlemmermeer) en Pieter Heiligers (burgemeester van Uithoorn), het Topstuk van Jaap Lampe (algemeen directeur van Stadsschouwburg & Philharmonie). Bovendien met artikelen van Dirk van Delft (oud-directeur van Rijksmuseum Boerhave) over zijn onderzoek in het archief van Nobelprijswinnaar Lorentz en Michiel Kersten (voorzitter Stichting Jacobus van Looy) over de schenking van de collectie Van Looy aan het Noord-Hollands Archief en het Frans Hals Museum.

Een kleine toevoeging i.v.m. de verschuiving van de openingsdatum van de Janskerk:

In dit magazine vindt u van pagina 14 t/m 17 een overzicht van onze activiteiten de komende tijd. Maar omdat de verbouwing van ons publiekscentrum de Janskerk langer duurt dan gepland moesten wij een aantal data aanpassen. Dit was bij de redactie nog niet bekend toen het magazine in druk ging. Onze studiezaal op de Jansstraat is nog t/m 25 november 2019 gesloten. Tot die tijd kunnen de bezoekers terecht op onze studiezaal aan de Kleine Houtweg 18. De tentoonstelling over drukkerij Joh. Enschedé opent eind november rond de verjaardag van Haarlem op 23 november 2019 in plaats van medio oktober.

Wij zoeken nog naar een alternatieve ruimte voor het Geschiedenisfestival. De tentoonstelling van Saša Ostoja is op 19 oktober, 2 en 3 november en vanaf 23 november t/m 29 november 2019 te zien. Het optreden van Theater Stuiter op zondag 13 oktober is verplaatst naar zondag 24 november 2019. De meest actuele informatie kunt u te allen tijde vinden op de website.

Liever het gedrukte magazine lezen? Het is aan de balie van de Kleine Houtweg 18 in Haarlem te koop voor € 1,00.

Het magazine ‘Uitgelicht’ verschijnt twee keer per jaar. Vrienden van het Noord-Hollands Archief krijgen het magazine thuisgestuurd.