Menu

Links

AFGELOPEN | Theater Stuiter op 24 november op de familiedag

Boekenfabriek

Theater Stuiter is op onze familiedag te gast in de Janskerk. Zij spelen om 14.00 uur voor kinderen vanaf 9 jaar, geheel passend bij de net geopende tentoonstelling over drukkerij Enschedé, het stuk ‘Boekenfabriek’.

“Will, Art en LJ hebben nog veel te doen. Spannende verhalen liggen te wachten. Met ganzenveren gedoopt in inkt schrijven ze de verhalen over. Wat een klus om zo de verhalen te bewaren!

In plaats van schrijven over koningen, dieren en andere bijzondere figuren, zouden ze liever zelf veranderen in Karel de Grote, de slimme vos Reinaert of een andere wonderbaarlijke verschijning. Ganzenveren aan de kant, zwaarden in de hand! Het drietal speelt met veel plezier avontuurlijke ridders, dappere jonkvrouwen of verliefde minstrelen. Ze laten je genieten van spannende avonturen of een middeleeuwse klucht. En dat niet alleen: jij helpt mee door te kiezen welke verhalen tot leven komen. Je kunt zelfs in een verhaal stappen en meespelen!

Houden Will, Art en LJ nog wel voldoende tijd over om verhalen te kopiëren? Dat overschrijven duurt ook zo lang. LJ weet misschien iets nieuws waarmee hij veel sneller verhalen kan kopiëren.”

Foei Vos

Voor de kinderen vanaf 4 jaar spelen zij om 11.00 uur ‘Foei Vos’.

“In het bos leven heel veel dieren: groot en klein, mooi en lelijk, slim en dom, sommigen goed in vechten, anderen goed in verstoppen. Ze leven in het bos met en naast elkaar. Alleen bij Reinaert de vos is het anders. Reinaert heeft geen vrienden. De dieren vertrouwen de vos niet. Natuurlijk zijn Nobel de leeuw, Bruun de beer en Izegrim de wolf ook geen lieverdjes. Maar met hen weet je waar je aan toe bent. Reinaert is een onbetrouwbaar beest die liegt, bedriegt en iedereen plaagt. Dat kan zo niet langer! De andere dieren besluiten Reinaert weg te sturen. Gaat dat lukken?

Al die dieren in een bos spelen met een paar acteurs; dat wordt lastig. Vandaar dat het publiek regelmatig gevraagd wordt mee te spelen. Kunnen de dieren op jouw hulp rekenen?”

 

De theatervoorstellingen vinden plaats op de familiedag bij het Noord-Hollands Archief in de Janskerk (Jansstraat 40) op zondag 24 november 11-16. De familiedag en de voostellingen zijn gratis toegankelijk.