Menu

Oud Van Nu

Fotograaf Lars van den Brink bracht historische panden in Noord-Holland in beeld die een nieuwe bestemming hebben gekregen. Hij verzamelt gedurende meerdere uren beelden en voegt hen samen tot een beeld dat recht doet aan de nieuwe invulling van de locatie. Denk bijvoorbeeld aan de DAKKAS in Haarlem, de Cultuurkoepel in Heiloo of het Dorpshuis in Zuidermeer.

In deze expositie is het werk te zien dat Lars van den Brink in het kader van de jaarlijkse foto-opdracht maakte die het Noord-Hollands Archief in opdracht geeft op verzoek van de provincie Noord-Holland. In deze foto-opdracht van 2019 heeft Lars van den Brink met zijn visie het tijdsbeeld op geheel eigen wijze vastgelegd.

Voor de foto-opdracht van 2018 werd de Duitse fotograaf Claudius Schulze (1984) gevraagd om de biodiversiteit in de stedelijke omgeving in Noord-Holland vast te leggen. Om dit goed te doen had hij bedacht om in alle seizoenen van het jaar foto’s te maken, en op verschillende plekken terug te komen. Bekijk zijn foto's, en die van alle voorgaande foto-opdrachten, hier.