Menu

Lees nu de nieuwe Uitgelicht

De nieuwste uitgave van ons magazine Uitgelicht is nu te verkrijgen in de Janskerk!

Lees het uitgebreide interview van Wim de Wagt met Jos van Kemenade (lees het ingekorte stuk hier), en het interview met de twee redacteuren van Oneindig Noord-Holland die deze keer een Topstuk uit onze collectie mochten uitkiezen (lees het artikel ook online). Bovendien vertellen collega’s meer over een onderzoek dat zij deden naar handschriftfragmenten uit de 16de eeuw en naar een onderzoek op basis van een notarisakte uit 1834 (lees het artikel ook online) die aanleiding was voor een onderzoek naar katoenfabriek De Phoenix in Haarlem.

Verder vertelt Wim Cerutti in een interview met Sander van Walsum over zijn passie voor geschiedenis en laten we een aantal werken zien die fotograaf Lars van den Brink voor de foto-opdracht heeft gemaakt die wij samen elk jaar met de Provincie Noord-Holland geven. En natuurlijk heeft onze curator weer een mooi Pareltje uit onze collectie uitgezocht.

Ons magazine is voor € 1,00 te koop bij de receptiebalie in de Janskerk. Leden van de Stichting Vrienden krijgen gratis een exemplaar toegestuurd. Ook lid worden?

Nieuwsgierig geworden naar het magazine? Een aantal van de vorige uitgaven zijn nog te verkrijgen, maar je kunt ze ook allemaal online bekijken.