Menu

Neem digitaal een kijkje in onze collectie en tentoonstellingen!

Omwille van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is de Janskerk alleen op afspraak te bezoeken. Maar ook digitaal valt er bij ons veel te ontdekken!

Onze collega Mart van de Wiel neemt jullie graag mee door onze tentoonstelling over drukkerij Joh. Enschede, conservator Alexander de Bruin vertelt over een heel bijzonder panorama van Stockholm in onze collectie en over de collectie van foto's van Flip Delemarre, die hij tijdens WOII en de Bevrijding in Haarlem heeft genomen.

En heb jij wel eens een kijkje genomen in onze webexposities? Bekijk hier bijvoorbeeld de beelden die fotografen in het kader van de foto-opdracht maakten, die wij elk jaar met de provincie Noord-Holland vergeven om het veranderend landschap in de provincie vast te leggen. 


Mart van de Wiel (senior medewerker presentatie) vertelt over de tentoonstelling over drukkerij Joh. Enschedé

Ga bovendien eens op speurtocht in onze beeldcollectie. Tik bijvoorbeeld de naam van jouw straat in (kijk wat je bijvoorbeeld te zien krijgt bij Jansstraat).


Uitsnede handleiding GIF it away!

Wist je dat je ook creatief met onze collectie aan de slag kan? Onze collega Marianne Hamersma van de educatieafdeling heeft een film gemaakt met een handleiding om zelf gifjes te maken met materiaal uit onze beeldbank.