Menu

Schatten van de bieb

Ga mee op ontdekkingsreis door de geschiedenis! Tijdens de Kinderboekenweek biedt de Bibliotheek Kennemerland een mooi programma bij ons aan voor kinderen vanaf 7 jaar. Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar En toen? Dit onderwerp past perfect bij de vaak eeuwenoude boeken die wij van de Bibliotheek Kennemerland veilig in onze depots hebben opgeborgen. Speciaal voor dit programma halen wij deze boeken speciaal tevoorschijn!

Tijdens het programma ‘Schatten van de bieb’ kunnen kinderen deze bijzondere boeken bij ons van dichtbij bekijken en krijgen ze uitleg door de collega’s van de bibliotheek. Hoe werden deze boeken gemaakt, wie deden dat, wat werd er in opgeschreven. En welke mensen lazen deze boeken?

Een oud boek wordt getoond aan kinderen

Terug in de tijd

Om dit te weten gaan we ver terug in de tijd. Wij gaan terug naar de kloosters in de 12e eeuw waar monniken met de hand boeken schreven. We vertellen wie werkelijk de boekdrukkunst heeft uitgevonden. Was dat Johannes Gutenberg uit Mainz of Haarlems trots Laurens Janszoon Coster wiens beeld op de Grote Markt staat?

Leren door te doen! Door middel van een informatiespeurtocht ontdek je alles over En toen?.

Schatten van de bieb vindt plaats in het Noord-Hollands Archief aan de Jansstraat 40 in Haarlem. De kinderen zien meteen de prachtig gerestaureerde Janskerk.

Je kunt je aanmelden voor één van de twee tijdsblokken: van 14:00 tot 15:00 uur, van 15:30 tot 16:30 uur. Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht en kan door een mail te sturen naar educatie@noord-hollandsarchief.nl. Er kunnen maximaal 12 kinderen per tijdsblok naar binnen. Leeftijdsadvies is 7 jaar en ouder. Vol = vol!  Let op: begeleiders mogen vanwege de kleine ruimte niet mee naar binnen.