Menu

AFGELOPEN | Tentoonstelling ‘Nieuw Licht’

De Provinciale Atlas Noord-Holland geeft een visuele afspiegeling van de geschiedenis van de provincie Noord-Holland. Oude stads- en landschapsbeelden, kaarten, moderne foto’s: allemaal geven ze een uniek beeld van hoe het verleden eruit zag.

Beeldmerk tentoonstelling Nieuw Licht

De collectie leeft, en groeit elk jaar. Daarom laten we graag zien waarmee de collectie groeit, maar nog belangrijker, waarom! Waarom is het belangrijk om nieuwe beelden te verwerven of te laten maken? Wat voegt het toe aan ons beeld van het verleden?

In de tentoonstelling ‘Nieuw Licht’ laten wij de nieuwste aanwinsten voor deze collectie van het afgelopen jaar zien en geven antwoord op de vraag wat de achtergrond is van deze nieuwe objecten en hoe zij in de collectie passen.

Onze conservator licht in deze korte filmpjes een aantal objecten uit de tentoonstelling toe:

Het Noord-Hollands Archief beheert en presenteert de beeldcollectie van de provincie Noord-Holland, de zogenaamde Provinciale Atlas Noord-Holland, die bestaat uit meer dan 82.000 prenten, tekeningen, kaarten en foto’s vanaf de 16e eeuw. Meer weten over de collectie Provinciale Atlas Noord-Holland? Ga naar de Beeldbank en zoek op ’Provinciale Atlas’, of bekijk de diversiteit van deze collectie via het collectieoverzicht.

Tentoonstelling

De tentoonstelling is te zien van 1 oktober t/m 4 november 2020 in het Noord-Hollands Archief, Janskerk, Jansstraat 40, 2011 RX Haarlem; en is gratis toegankelijk van ma t/m vr van 9-17 uur en op zaterdag 17 oktober van 9-16 uur. In verband met de maatregelen tegen het Corona-virus kan slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd de tentoonstelling bezoeken. U kunt een tijdvak voor bezoek reserveren via communicatie@noord-hollandsarchief.nl.

Alvast benieuwd naar een aantal objecten? Bekijk dan de Webexpositie!Logo Provinciale Atlas