Menu

Samenwerking chat

Al geruime tijd kun je doordeweeks iedere ochtend en op twee avonden vragen stellen aan een medewerker van het Noord-Hollands Archief via de chatservice. In december 2020 en januari 2021 nemen wij deel aan een pilot (een testfase) waarbij we samenwerken met andere archiefinstellingen in de regio. Deze samenwerking bestaat uit het Noord-Hollands Archief, Regionaal Archief Alkmaar, Gemeentearchief Zaanstad, Westfries Archief en Waterlands Archief.

Via de uitgebreide chatservice kunnen bezoekers vragen stellen over meerdere regio’s in Noord-Holland. Veel van de vragen die gesteld worden gaan over genealogie, foto's uit de collectie, uitleg over de website of de aanwezigheid van bepaalde archiefstukken. Met deze bundeling van krachten willen we bezoekers nog beter op weg helpen met hun onderzoek. 

De chattijden blijven gelijk: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur en op woensdag- en vrijdagavond van 19.00 tot 22.00 uur. Het blijft natuurlijk ook mogelijk om een e-mail met je vraag te sturen naar inlichtingen@noord-hollandsarchief.nl.