Menu

Links

Haarlemse bouwdossiers nu online doorzoekbaar en digitaal op te vragen

Wij werken continu aan de verbetering van onze dienstverlening. Hierin hebben wij net weer een mooie stap gemaakt! Sinds 1 februari 2021 is het mogelijk om de circa 64.000 bouwdossiers die wij van de gemeente Haarlem van 1901 tot en met 2010 in onze depots hebben online te doorzoeken en gratis digitaal op te vragen. 

De gemeente Haarlem heeft de dossiers al enkele jaren geleden gescand en gebruikt in hun eigen dienstverlening. Het gaat om documenten zoals bouwaanvragen en vergunningsverleningen, vaak ook voorzien van een mooie bouwtekening en constructietekening (in zwart-wit). Handig voor als je zelf gaat verbouwen of wanneer je extra informatie wilt hebben over een pand dat je misschien wilt kopen. Wij hebben de scans nu overgenomen en zorgen vanaf 1 februari voor dat ze makkelijk zijn op te vragen. Voor alle bouwwerkzaamheden aan panden na 2010 worden de bouwdossiers nog wel door de gemeente Haarlem verstrekt.

Bouwtekening van de Kathedrale Basiliek in Haarlem uit 1902
Bouwtekening van de Kathedrale Basiliek in Haarlem, 1902

Via het overzicht van bouwdossiers kies je een of meerdere dossiers waar je naar op zoek bent, vervolgens ontvang je van ons een e-mail met een downloadlink waarmee je het dossier als zip bestand kunt downloaden. De bestanden zijn uitsluitend bedoeld voor eigen gebruik, omdat de documenten informatie kunnen bevatten die worden beschermd door de Algemene verordening gegevensbescherming en/of de Auteurswet. Dan is publicatie hiervan niet toegestaan. Daarom zijn de dossiers niet online in te zien, maar wel via e-mail op te vragen.