Menu

Fotograaf Marisa Beretta over Dance Valley 2001

Dance Valley liep in 2001 uit op een fiasco. Er kwamen 90.000 bezoekers naar het dancefestival in Velsen – tienduizenden meer dan op de eerdere edities – en de organisatie was daar niet op voorbereid. Marisa Beretta van Fotopersbureau De Boer werd ’s nachts uit bed gebeld. Aan het einde van de warme festivaldag was het begonnen te regenen. Alle bezoekers wilden tegelijk naar huis, voor veel mensen was geen vervoer beschikbaar. Tientallen mensen raakten daardoor onderkoeld. Beretta: “Het was een soort David Lynch film. Donker met allemaal mensen die over de straat liepen, helemaal in paniek.”

Marisa Beretta werkte van 1999 tot 2002 bij Fotopersbureau De Boer. Ze werkte ook als fotografe voor ANP, GPD en het Haarlems Dagblad. Tegenwoordig is ze directeur van Stichting Kapsalon in Haarlem. Samen met bewoners en kunstenaars wil deze stichting verhalen omzetten in verschillende kunstvormen. Beretta werkt het liefst op het raakvlak van samenleving, kunst en fotografie. Met het intergenerationeel foto-project www.DubbelBelicht.nl won zij de BNG Lang Leve de Kunstprijs in 2019. Naast haar sociale projecten werkt zij voor diverse opdrachtgevers zoals de gemeente Haarlem en de provincie Noord-Holland.

Jij kunt nu ook aan de slag gaan met de collectie van De Boer. Help ons om de foto's aan het juiste onderwerp te koppelen via Vele Handen! Lees hier meer over het project 'Fotografisch Geheugen'. 

Bekijk ook de eerste film in deze reeks! Olaf Kraak vertelt hierin over zijn bloemenmeisjes-foto.