Menu

AFGELOPEN | Tentoonstelling Youri Alvites

Youri Alvites (1990), geboren in Haarlem, werkt als illustrator, grafisch ontwerper en kunstenaar aan uiteenlopende opdrachten. Zijn werk is te herkennen aan een onbevangen, kleurrijke teken- en schilderstijl, die serieuze onderwerpen op een eigenzinnige en moderne manier vertellen. Thema’s zijn bijvoorbeeld miscommunicatie, de outcast, isolatie, bohemien, stad, natuur en vreemde alledaagse situaties. Op een creatieve en praktische manier werkt hij met mensen aan editorial, posters, advertorial, logo’s, muurschilderingen en alles wat geprint kan worden.


Youri Alvites, Glasses black on creme

Daar stond hij ineens, midden in de supermarkt tegen iemand aan te praten. “Hoe ben ik hier terecht gekomen en waar zijn mijn spullen?” Na een lange brief wisseling met collega kunstenaar Dries Gijsels in Brussel begonnen de puzzelstukjes pas echt verre van op zijn plaats te vallen. Haarlem, Amsterdam, Brussel. Geïnspireerd door de New York School, DIY cultuur en grafische beeldtaal, creëert hij middels cryptische vormen en een onbevangen schilder en tekentechniek, een autobiografisch verhaal. Het brandende huis, onderweg zijn, de flirt met de grote stad en tegelijkertijd de behoefte aan afzondering. Bij deze rafelranden ontstaan er nieuwe interactie’s tussen losse illustratieve lijnen en geometrische vlakken. Er wordt gerefereerd naar een plek in beweging. Door het aanbrengen, weghalen, bedekken en overschilderen van deze bouwstenen worden zij op een nieuwe manier herenigd. Het voortbouwen op toevalligheden en uitschieters is een wezenlijk onderdeel van dit proces.

Opening: 4 november 2021, 17 uur. Wil jij er bij zijn? Graag aanmelden via communicatie@noord-hollandsarchief.nl o.v.v. 'Kunstlijn'.
Archiefcafé, Noord Hollands Archief, Jansstraat 40, Haarlem
De tentoonstelling is van 5 november t/m donderdag 18 november geopend van ma t/m vr van 9-17 uur en tijdens het Kunstlijn weekend op zaterdag 6 en zondag 7 november van 12-16 uur. Let op: vanaf 6 november is bij een bezoek aan de studiezaal en tentoonstellingen in de Janskerk het tonen van een geldig coronatoegangsbewijs (QR-code) nodig. Klik hier voor meer informatie.


Youri Alvites, !!!