Menu

Onze studiezaal en tentoonstellingen in de Janskerk zijn vanaf 19 november weer op afspraak geopend!

Update 18 november: Vanaf 19 november is een bezoek aan de Janskerk weer mogelijk. Het Archiefcafé is gesloten voor bezoekers.

Uiteraard hanteren we de landelijke richtlijnen en protocollen van het RIVM, de GGD Kennemerland en de archiefkoepels in Nederland voor hygiëne en de onderlinge afstand van 1,5 meter. Wij adviseren dringend om in onze studiezaal een mondkapje te dragen, vanaf 1 december 2020 is dit verplicht.

Last van (lichte) verkoudheid, hoesten, koorts of benauwdheid? Stel je bezoek uit.

We hebben handdesinfectiemiddel beschikbaar en vragen om dit voorafgaand aan het betreden van de Janskerk te gebruiken. Meld je altijd eerst bij de receptie. Houd je aan de looproute en volg de instructies van de collega’s aan de receptie en in de studiezaal op.

Studiezaal

Onze studiezaal is van dinsdag t/m vrijdag en elke derde zaterdag van de maand van 9-16 uur op afspraak geopend. Door de 1,5 m maatregel kunnen we minder bezoekers ontvangen. Daarom werken we voorlopig op afspraak. Via ons reserveringssysteem kun je jouw onderzoeksmoment inboeken. Kom bij voorkeur met 1 persoon en neem je eigen laptop mee voor onderzoek. Bereid je bezoek goed voor en reserveer alvast de benodigde stukken online via onze website. Houd je bezoek zo kort mogelijk.

De studiezaal heeft momenteel een beperkt aantal werkplekken. Deze willen wij beschikbaar stellen aan onderzoekers die materiaal van het Noord-Hollands Archief willen raadplegen. Daarom kan je tijdelijk niet terecht op de studiezaal als je geen onderzoek wilt doen in bronnen bij het Noord-Hollands Archief, zoals voor bijvoorbeeld zelfstudie of leren voor examens.

Veel archiefstukken zijn digitaal in te zien op onze website. Via de service Scannen op verzoek kan van veel stukken scans worden aangevraagd. Voor vragen kun je ons mailen via inlichtingen@noord-hollandsarchief.nl of neem contact op via onze chatservice. Onze chatservice blijft beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 9-12.30 uur en op woensdag- en vrijdagavond van 19-22 uur.

Werk je met originele stukken vragen we je om voorafgaand je handen met zeep te wassen en goed af te drogen (de toiletten in de studiezaal zijn toegankelijk voor bezoekers).

Tentoonstellingen en archiefcafé

De permanente tentoonstellingen ‘Joh. Enschedé in de Janskerk. Drukkerij van waarde’ en 'Vrouwen in verzet' zijn op afspraak te bezoeken. Aan het bezoek van de tentoonstellingen zijn geen kosten verbonden, maar reserveren is wel noodzakelijk. Boek jouw bezoekmoment via ons reserveringssysteem.

Het Archiefcafé is gesloten. Bezoekers kunnen hier wel tussen 12.00 en 12.45 hun eigen meegebrachte lunch nuttigen.

Houd de website en onze social media in de gaten voor actuele informatie.