Menu

Onze studiezaal en tentoonstellingen in de Janskerk zijn op afspraak geopend!

Update 14 oktober: de openingstijden van onze studiezaal en de Janskerk blijven ongewijzigd. Het Archiefcafé is gesloten voor bezoekers. Bij bezoek aan onze studiezaal en de Janskerk adviseren wij dringend een mondkapje te dragen.

Onze studiezaal is op afspraak geopend. Uiteraard hanteren we de landelijke richtlijnen en protocollen van het RIVM, de GGD Kennemerland en de archiefkoepels in Nederland voor hygiëne en de onderlinge afstand van 1,5 meter. Wij adviseren dringend om in onze studiezaal een mondkapje te dragen.

Onze studiezaal is van dinsdag t/m vrijdag en elke derde zaterdag van de maand van 9-16 uur geopend.

Last van (lichte) verkoudheid, hoesten, koorts of benauwdheid? Stel je bezoek uit.

Door de 1,5 m maatregel kunnen we minder bezoekers ontvangen. Daarom werken we voorlopig op afspraak. Via ons reserveringssysteem kun je jouw onderzoeksmoment inboeken. Kom bij voorkeur met 1 persoon en neem je eigen laptop mee voor onderzoek. Bereid je bezoek goed voor en reserveer alvast de benodigde stukken online via onze website. Houd je bezoek zo kort mogelijk.

De studiezaal heeft momenteel een beperkt aantal werkplekken. Deze willen wij beschikbaar stellen aan onderzoekers die materiaal van het Noord-Hollands Archief willen raadplegen. Daarom kan je tijdelijk niet terecht op de studiezaal als je geen onderzoek wilt doen in bronnen bij het Noord-Hollands Archief, zoals voor bijvoorbeeld zelfstudie of leren voor examens.

Veel archiefstukken zijn digitaal in te zien op onze website. Via de service Scannen op verzoek kan van veel stukken scans worden aangevraagd. Voor vragen kun je ons mailen via inlichtingen@noord-hollandsarchief.nl of neem contact op via onze chatservice. Onze chatservice blijft beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 9-12.30 uur en op woensdag- en vrijdagavond van 19-22 uur.

Kom je naar onze studiezaal, dan gelden de volgende richtlijnen: Meld je altijd eerst bij de receptie. Houd je aan de looproute en volg de instructies van de collega’s aan de receptie en in de studiezaal op.

We hebben handdesinfectiemiddel beschikbaar en vragen om dit voorafgaand aan het betreden van de studiezaal te gebruiken. Werk je met originele stukken vragen we je om voorafgaand je handen met zeep te wassen en goed af te drogen (de toiletten in de studiezaal zijn toegankelijk voor bezoekers).

De bibliotheek in de studiezaal is alleen op aanvraag bij de collega’s op de studiezaal te raadplegen.

De (tijdelijke) tentoonstellingen in de Commandeurszaal, de permanente tentoonstelling ‘Joh. Enschedé in de Janskerk. Drukkerij van waarde’ zijn op afspraak te bezoeken. Boek jouw bezoekmoment via ons reserveringssysteem (aan het bezoek van de tentoonstellingen zijn geen kosten verbonden). Voor de tentoonstelling ‘Vrouwen in verzet’ kunt u een afspraak maken via info@noord-hollandsarchief.nl.

Het Archiefcafé is gesloten voor bezoekers.

Houd de website en onze social media in de gaten voor actuele informatie.