Menu

Studiezaal en Janskerk gesloten t/m 25 januari 2022

Update 16 januari: Onze studiezaal in de Jansstraat, de tentoonstellingen in de Janskerk en het Archiefcafé zijn t/m 25 januari 2022 gesloten. De chatservice is uitgebreid: wij zijn elke werkdag van 9.00-16.00 uur via chat bereikbaar, en daarnaast op woensdag en vrijdag van 19.00-22.00 uur.

Onze studiezaal in de Jansstraat, de tentoonstellingen in de Janskerk en het Archiefcafé zijn tot en met 25 januari 2022 gesloten voor de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers in verband met het coronavirus.

Wij blijven open voor de digitale dienstverlening. Onze scannen op verzoek service is geopend en onze chatservice is uitgebreid: u kunt tijdens de lockdown met ons chatten op maandag tot en met vrijdag van 9.00-16.00 uur, en daarnaast op woensdag en vrijdag van 19.00-22.00 uur.

Voor noodgevallen zijn wij voor onderzoeken van juridische, bestuurlijk-administratieve en informatieve aard bereikbaar. U kunt een telefonische afspraak maken via 023-517 2700. Vragen kunnen ook via de e-mail worden gesteld via inlichtingen@noord-hollandsarchief.nl.

Onze schriftelijke dienstverlening gaat door. U kunt ons per e-mail bereiken via info@noord-hollandsarchief.nl. In verband met een kleinere bezetting op locatie kan het zijn dat een antwoord iets langer op zich laat wachten dan u normaal van ons gewend bent.

Veel van onze collectie is ook digitaal beschikbaar via het zoekscherm, waarmee u door al onze collecties kunt zoeken. Kijk bijvoorbeeld in onze Beeldbank, blader door historische kranten, speur in de onlangs online beschikbaar gekomen collectie met twee miljoen persfoto’s van Fotopersbureau De Boer en bekijk de verhalen die uit deze collectie voortkomen en de verhalen uit de collectie van de Provinciale Atlas Noord-Holland.

Er is online ook meer informatie over de permanente tentoonstellingen in de Janskerk, ‘Joh. Enschedé. Drukkerij van waarde’ en ‘De vele gezichten van Vrouwen in Verzet’, te vinden.

Houd de website en onze social media in de gaten voor actuele informatie en schrijf je in voor de nieuwsbrief.