Menu

Studiezaal en Janskerk geopend

Update 3 november: Op onze studiezaal en tentoonstellingen in de Janskerk ben je zonder reservering welkom. Vanaf zaterdag 6 november is het wel nodig om een geldig coronatoegangsbewijs (QR-code) te tonen.

Onze studiezaal is van dinsdag t/m vrijdag en elke derde zaterdag van de maand van 9-16 uur geopend. Voor de studiezaal, de tentoonstellingen en het Archiefcafé vragen wij vanaf 6 november bij de receptie om een QR-code, die via de CoronaCheckApp aangemaakt kan worden. Alle plekken in de studiezaal mogen worden bezet. Wij houden ons uiteraard aan het dringende advies om 1,5 meter afstand te houden. Het is momenteel ook mogelijk om gebruik te maken van de werkplekken voor zelfstudie of leren voor examens.

Omdat er bij de receptie gevraagd wordt om een coronatoegangsbewijs zijn mondkapjes in de studiezaal en de tentoonstellingen niet verplicht.

Het blijft mogelijk om stukken die je in de studiezaal wilt inzien, van tevoren te reserveren. Objecten die zich in het depot op de Kleine Houtweg bevinden en niet naar de Janskerk kunnen worden overgebracht zijn op de KHW te raadplegen. Hiervoor worden afspraken op maat gemaakt.

Last van (lichte) verkoudheid, hoesten, koorts of benauwdheid? Stel je bezoek uit.

Heb je geen gelegenheid om naar onze locatie te komen? Veel archiefstukken zijn digitaal in te zien of via Scannen op verzoek aan te vragen. Voor vragen kun je ons mailen via inlichtingen@noord-hollandsarchief.nl of neem contact op via onze chatservice, beschikbaar op maandag van 9.00-12.30 uur, dinsdag en donderdag van 9.00-16.00 uur, en woensdag en vrijdag van 9.00-12.30 en 19.00-22.00 uur.

Onze permanente tentoonstelling ‘Joh. Enschedé. Drukkerij van waarde' in de Janskerk is geopend. Momenteel is tot en met 7 november in de Commandeurszaal te tentoonstelling ‘Een open boek. 425 jaar bibliotheekcollecties in Haarlem’ te zien. De tentoonstelling ‘Vrouwen in verzet’ is tot en met november 2021 gesloten in verband met de nieuwe inrichting van de tentoonstelling.

Het Archiefcafé is geopend. Wilt je hiervan gebruiken maken, vragen wij je om conform de actuele regelgeving voor de horeca bij de receptie de QR-code te laten zien, die via de CoronaCheckapp aangemaakt kan worden.

Houd de website en onze social media in de gaten voor actuele informatie.