Menu

Studiezaal en Janskerk op afspraak geopend

Update 28 mei: de studiezaal en tentoonstellingen in de Janskerk zijn vanaf dinsdag 1 juni op afspraak geopend.

Onze studiezaal is van dinsdag t/m vrijdag en elke derde zaterdag van de maand van 9-16 uur geopend. Door de 1,5 m maatregel kunnen we minder bezoekers ontvangen. Daarom werken we met een reserveringssysteem. Via de website kun je jouw bezoek inboeken. Kom bij voorkeur alleen en neem je eigen laptop mee voor onderzoek. Bereid je bezoek goed voor en reserveer alvast de benodigde stukken online via onze website. Houd je bezoek zo kort mogelijk. Uiteraard hanteren we de landelijke richtlijnen en protocollen van het RIVM, de GGD Kennemerland en de archiefkoepels in Nederland voor hygiëne en de onderlinge afstand van 1,5 meter.

De studiezaal heeft momenteel een beperkt aantal werkplekken. Deze willen wij beschikbaar stellen aan onderzoekers die materiaal van het Noord-Hollands Archief willen raadplegen. Daarom kan je tijdelijk niet terecht op de studiezaal als je geen onderzoek wilt doen in bronnen bij het Noord-Hollands Archief, zoals voor bijvoorbeeld zelfstudie of leren voor examens.

Objecten die zich in het depot op de Kleine Houtweg bevinden en niet naar de Janskerk kunnen worden overgebracht zijn op de KHW te raadplegen. Hiervoor worden afspraken op maat gemaakt.

Last van (lichte) verkoudheid, hoesten, koorts of benauwdheid? Stel je bezoek uit.

Veel archiefstukken zijn digitaal in te zien of via Scannen op verzoek aan te vragen. Voor vragen kun je ons mailen via inlichtingen@noord-hollandsarchief.nl of neem contact op via onze chatservice. Onze chatservice is beschikbaar van ma t/m vr van 9-12.30 uur en op woensdag en vrijdagavond van 19-22 uur.

Kom je naar onze studiezaal, dan gelden de volgende richtlijnen: Meld je altijd eerst bij de receptie. Houd je aan de looproute en volg de instructies van de collega’s aan de receptie en in de studiezaal op. We hebben handdesinfectiemiddel beschikbaar en vragen om dit voorafgaand aan het betreden van de studiezaal te gebruiken. Werk je met opgevraagde stukken vragen we je om voorafgaand je handen met zeep te wassen en goed af te drogen (de toiletten in de Janskerk zijn toegankelijk voor bezoekers).

De tentoonstelling ‘Vrouwen in verzet’ is t/m november 2021 gesloten in verband met de nieuwe inrichting van de tentoonstelling. De permanente tentoonstelling ‘Joh. Enschedé. Drukkerij van waarde' in de Janskerk zijn op afspraak via ons reserveringssysteem te bezoeken.

Het Archiefcafé is geopend voor bezoekers. 

Houd de website en onze social media in de gaten voor actuele informatie.