Menu

Data

Tot en met 11 februari 2018

Openingstijden

Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag 8:30-17:00. Zaterdag en zondag 9:30-17:00.

Locatie

Kweekcafé, Kleverlaan 9, Haarlem

Links

Noord-Holland opgewekt! Energie van vroeger en voor later

Telefoon alweer leeg? Oplader in het stopcontact en door! Ontbijt op bed? Eieren koken op het gasfornuis, broodjes in de oven en smullen! Hockeytraining? Alle spullen in de auto en gaan! In het dagelijks leven kunnen wij niet zonder energie. Het is er altijd en overal. En er is meer dan genoeg. Maar wacht eens… is dat wel zo?

De reizende tentoonstelling ‘Noord-Holland opgewekt! Energie van vroeger en voor later’ neemt je mee terug in de tijd. Al eeuwenlang wordt er energie opgewekt en wordt hiervoor het landschap veranderd. Dat doen we vandaag de dag nog steeds. Welk beeld heb jij als het over energie gaat?

De tentoonstelling is tot half februari 2018 te zien in het Kweekcafé in Haarlem: Kleverlaan 9, 2023 JC Haarlem.

Eerder was de tentoonstelling al te zien bij de Landschapstriënnale in Nieuw-Vennep en in het Provinciehuis in Haarlem.

Noord-Holland Opgewekt from Synergique on Vimeo.

‘Noord-Holland opgewekt! Energie van vroeger en voor later’ is een project in het kader van de collectie Provinciale Atlas Noord-Holland en wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland in samenwerking met het Noord-Hollands Archief en IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid.

Kom ook met de klas naar de tentoonstelling Noord-Holland Opgewekt! Met de lesbrief voor groep 7 en 8 wordt het bezoek nog leuker en leerzamer.

Deze tentoonstelling op uw locatie? Dat kan. Neem contact op met Tessa van den Haak – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 023-5172761.