Menu

Links

Velsen in beeld

Ben je geïnteresseerd is in de geschiedenis van Velsen en wil je graag helpen om die geschiedenis zichtbaarder te maken? Dan kun je vanaf 19 april 2022 helpen bij het in kaart brengen van de historische beeldcollectie van de gemeente Velsen, op het online vrijwilligersplatform VeleHanden.nl.

 

De beeldcollectie bevat een breed spectrum aan onderwerpen en gebeurtenissen in de gemeente Velsen. Je kunt zien hoe gehavend de gemeente uit de bezettingstijd kwam, hoe bunkers werden opgeruimd en hoe nieuwe gebouwen werden opgetrokken. Maar je ziet ook feestelijke optochten, gestrande schepen en bezoeken van de koninklijke familie. Het gaat vooral om foto’s uit de periode 1945-1990. Maar er zitten ook oudere foto’s en tekeningen tussen.

De beeldcollectie wordt beheerd door het Noord-Hollands Archief. We hebben de beelden gedigitaliseerd en willen er nu voor zorgen dat mensen ze nu makkelijker kunnen vinden. Daarvoor worden de beelden op VeleHanden.nl gepresenteerd, waar vrijwilligers bijvoorbeeld kunnen beschrijven wat erop te zien is en wanneer ze gemaakt zijn. Wil je meehelpen, meld je dan snel aan op VeleHanden.nl.