Menu

Invoer DTB-registers

Kunt u oud schrift lezen, secuur werken en vindt u het leuk zich te verdiepen in de geschiedenis van onze voorouders? Help mee bij het digitaal toegankelijk maken van Doop-, Trouw- en Begraafregisters voor de websites Archieven.nl, WieWasWie en andere websites via Open Data. Via deze weg kunnen de gegevens door velen worden doorzocht, gebruikt en gedeeld.

Wat gaat u doen?

U gaat aan de slag met de betreffende registers die dateren uit de periode 1578-1811. Deze zijn afkomstig uit Haarlemse kerken maar o.a. ook uit Heemstede, Beverwijk en Spaarndam, ofwel Zuid-Kennemerland. U zet de informatie die in oud schrift is geschreven in een digitaal formulier. Alle nodige informatie hiervoor, inclusief het gescande register en een handleiding, zenden wij digitaal (via e-mail en WeTransfer) naar u toe. Deze werkzaamheden kunnen daarom ook makkelijk vanuit huis verricht worden. Voorwaarden zijn dat uw computer onder Windows draait en u oud schrift kunt lezen.

Wat hebben wij te bieden?

U kunt de werkzaamheden vanuit huis verrichten, maar bent uiteraard ook welkom bij het Noord-Hollands Archief op de Jansstraat 40 in Haarlem. Koffie en thee staan altijd klaar. Voor het team van vrijwilligers organiseert het Noord-Hollands Archief jaarlijks een gezellig uitje. Lijkt het u leuk om ons als vrijwilliger te helpen, neem dan contact op met Marcel Leechburch Auwers via 023-5172700 of mijnvoorouders@noord-hollandsarchief.nl. Wilt u eerst even zien wat een dergelijke taak concreet inhoudt? U mag uiteraard langskomen om te bekijken of dit bij u past.