Menu

Geschiedenislokaal023

Geschiedenislokaal023 is een website voor het voortgezet onderwijs met lokale historische bronnen zoals foto’s, documenten, objecten, kaarten en filmfragmenten. Het doel van de website is om leerlingen vertrouwd te laten raken met het lokale culturele erfgoed als primaire bron van kennis over de (lokale) geschiedenis. Met behulp van specifieke thema’s en bijpassende tools komen historische bronnen tot leven. Zo zijn de thema’s voorzien van tijdlijnen, fotoreeksen en kaarten. Daarnaast zijn alle bronnen (gratis) te downloaden en te doorzoeken aan de hand van tijdvakken en trefwoorden.

Docent in het voorgezet onderwijs in Haarlem? Ga dan nu aan de slag met de collecties van het Noord-Hollands Archief, Teylers Museum, Bureau Archeologie Haarlem, Frans Hals Museum, Bibliotheek Zuid-Kennemerland en Museum Haarlem via www.geschiedenislokaal023.nl.

Vragen over Geschiedenislokaal023 of specifieke wensen voor een bepaald thema of een bron? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..