Menu

Wie wat bewaart, heeft wat!

‘Wie wat bewaart, heeft wat!’ is een bijzonder erfgoededucatieproject voor leerlingen van de basisscholen van Haarlem en omstreken. Het doel is scholieren kennis te laten maken met de erfgoedinstellingen van Haarlem, interesse op te wekken voor het verleden en scholieren bewust te maken van het belang van het bewaren van het verleden voor de toekomst.

Het is een uniek project omdat het schoolbreed wordt aangeboden met één enkel thema: Bewaren. Elke instelling heeft voor een andere invalshoek van het thema gekozen en deze afgestemd op een van de acht basisschoolgroepen. Leerlingen van groep 7 en 8 maken kennis met het Noord-Hollands Archief, waar archieven, oude foto’s, tekeningen, kaarten en kranten bewaard worden. Na een rondleiding in het depot gaan zij aan de slag met een speciale opdracht. Zo leren zij hoe, wat en waarom er oude archieven bewaard worden.

De instellingen die deelnemen aan dit project zijn: Archeologisch Museum Haarlem, Museum van de Geest | Het Dolhuys, Frans Hals Museum, Historisch Museum Haarlem, Historische Vereniging Haerlem, Noord-Hollands Archief en Teylers Museum.

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.erfgoedhaarlem.nl.