Menu

Historisch DrukLAB

Altijd al eens op een oude drukpers willen drukken? In de bovenste zijvleugel van de Janskerk is als aanvulling op de vaste tentoonstelling over drukkerij Joh. Enschedé het Historisch DrukLAB gevestigd. In deze ruimte kun je onder begeleiding op originele negentiende-eeuwse drukpersen met reproducties van vignetten uit de collectie van drukkerij Joh. Enschedé een drukwerk maken.

Het DrukLAB is op de volgende woensdagen open tussen 13 en 16 uur:

  • 17 juli
  • 7 augustus
  • 21 augustus

Op deze middagen is iedereen welkom om gratis een kaartje te drukken. Aanmelden kan door een mail te sturen naar educatie@noord-hollandsarchief.nl.

Kinderen maken een afdruk op een historische drukpers

Workshop drukken 

Groepen van minimaal 8 en maximaal 15 personen kunnen een workshop voor het Historisch DrukLAB boeken. De workshop begint met een korte introductie over het drukkersvak en de bijzondere collectie van drukkerij Joh. Enschedé. Vervolgens kun je met letters en reproducties van vignetten eigen bankbiljetten of andere creaties samenstellen en drukken.* Uiteraard mag je de drukwerken mee naar huis nemen.

Mail naar educatie@noord-hollandsarchief.nl voor meer informatie en/of aanmelding.

Duur: 2 uur
Kosten: 8 euro per persoon (incl. koffie/thee/limonade)
Aantal personen: minimaal 8, maximaal 15 personen
Leeftijden: voor iedereen vanaf 4 jaar (onder begeleiding)

Let op: voor scholen zijn er twee educatieprojecten ontwikkeld met betrekking tot het Historisch DrukLAB: ‘Money Maker’ en ‘Fake News’.

* Ben je op zoek naar een uitgebreide kennismaking met grafische technieken? Kijk dan eens op de website van het Grafisch Atelier Haarlem.