Menu

NHA lanceert speurtocht met Archie!

Het Noord-Hollands Archief (NHA) komt deze zomer met een nieuwe speurtocht in de Janskerk. Archie, onze pluizige archivaris, is per ongeluk informatie verloren en schakelt de hulp in van jonge speurneuzen. Vanaf maandag 14 augustus is iedereen welkom om met Archie mee te speuren. De speurtocht is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Tijdens de speurtocht helpen kinderen Archie met het terugvinden van de kwijtgeraakte informatie over de Janskerk. Onderweg stuiten ze op mysterieuze schedels, gaan ze op zoek naar kanonkogels en leren ze meer over de geschiedenis van de kerk, de oudste - in zijn oorspronkelijke vorm - bewaard gebleven kerk van Haarlem uit 1318.

De speurtocht biedt gezinnen een unieke ervaring om samen te leren en plezier te hebben in een historische omgeving. Archie neemt kinderen mee op een ontdekkingstocht door de kerk en wijst hen op de meest intrigerende plekjes en kunstwerken die het erfgoed van de Janskerk kenmerken.

Dus zin om te speuren? Kom gezellig langs en help Archie met het opsporen van de verloren informatie! De speurtocht begint bij de receptie van het NHA in de Janskerk en kan op eigen gelegenheid en tempo worden afgelegd. Deelname is gratis.

Praktische informatie

De speurtocht is beschikbaar tijdens onze reguliere openingstijden van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en iedere derde zaterdag van de maand van 9.00 tot 16.00 uur. Entree is gratis. Meld je aan bij de receptie van het NHA, gevestigd in de Janskerk, Jansstraat 40 in Haarlem.