Menu

Links

Poppe de Boer over de Europacupwinst van Ajax 1973

Hij volgt de succesvolle Europacupcampagne van Ajax in 1973 een heel jaar lang. Uiteraard is persfotograaf Poppe de Boer er ook bij in Belgrado, als Ajax de finale speelt tegen Juventus. Nu is dit niet meer voor te stellen, maar toen wist hij pas na thuiskomst óf hij het enige doelpunt van de wedstrijd nu wel of niet heeft vastgelegd. In ons nieuwste filmpje vertelt Poppe over die ene foto!

Over Poppe de Boer

Poppe de Boer leert het vak van fotojournalist van zijn vader Cees de Boer, de oprichter van Fotopersbureau De Boer. Dat gaat hem goed af. Zo wordt hij in 1969 uitgeroepen tot ‘Fotojournalist van het Jaar’. Na het overlijden van Cees in 1985, zet Poppe het bedrijf voort tot 2004. Maar liefst 2.000.000 persfoto’s worden er in totaal geproduceerd door de persfotografen, in ruim zestig jaar tijd.

Fotograaf Poppe de Bier in 1986
Poppe de Boer in 1986

Meer informatie

Bekijk ook de eerdere films in deze reeks:

Meer verhalen rond de collectie van Fotopersbureau De Boer en het project Fotografisch Geheugen zijn hier te vinden op onze website. Samen met ons publiek maken we de gehele collectie voor iedereen doorzoekbaar. Help je ook mee?