Menu

Mode van Toen en Nu (bovenbouw voortgezet onderwijs - havo en vwo)

Welke modetrends waren er vanaf de achttiende eeuw tot nu? Welke informatie kun je in archieven vinden over modetrends? Zijn er nog elementen van de mode uit het verleden terug te vinden in de kleding van onze tijd? De leerlingen krijgen informatie over de mode van toen en leren anders kijken naar de mode van nu. Ze krijgen aan de hand van schilderijen, foto’s en archiefstukken een overzicht van de kostuumgeschiedenis vanaf de achttiende eeuw. Aan het eind maken de leerlingen een collage over de mode van toen en nu, waarbij ze op zoek gaan naar elementen in de kleding van toen in de mode van de huidige tijd.

voor: bovenbouw voortgezet onderwijs (havo en vwo)
duur: 60-75 minuten
datum en tijd: in overleg (ma t/m vrij tussen 9.30-16.00 uur)
kosten: € 85,- per groep
plaats: Noord-Hollands Archief, locatie Jansstraat

Informatie en aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Basisschool

Voortgezet onderwijs

Wetenschappelijk onderwijs

Partnerprojecten

Het Noord-Hollands Archief is samen met andere instellingen partner in ‘Wie wat bewaart heeft wat!’, een basisschool-breed project rond het thema 'Bewaren', en 'Stappen in de Stad', een educatieve app voor een rondwandeling door Haarlem. Geschiedenislokaal023 is een website voor het voortgezet onderwijs met lokale historische bronnen zoals foto’s, documenten, objecten, kaarten en filmfragmenten.