Menu

Bewaren voor de Toekomst

Het Noord-Hollands Archief bewaart foto’s, archieven, kaarten, voor mensen die willen weten hoe het vroeger was (in de periode 1200-1990). Wat zouden wij uit onze tijd moeten bewaren voor onderzoekers en leerlingen in bijvoorbeeld het jaar 2050? De leerlingen krijgen een rondleiding in het depot waar zij archiefstukken uit het verleden zien. Daarna gaan zij aan de slag met allerlei voorwerpen en gedrukt materiaal uit het (recente) verleden en bepalen en discussiëren met elkaar of dit naar hun idee bewaard of vernietigd moet worden.

voor: groep 6, 7 en 8
duur: 60-75 minuten
datum en tijd: in overleg (ma t/m vrij tussen 9.30-16.00 uur)
kosten: € 85,- per groep
plaats: Noord-Hollands Archief, locatie Jansstraat

Informatie en aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Basisschool

Voortgezet onderwijs

Wetenschappelijk onderwijs

Partnerprojecten

Het Noord-Hollands Archief is samen met andere instellingen partner in ‘Wie wat bewaart heeft wat!’, een basisschool-breed project rond het thema 'Bewaren', en 'Stappen in de Stad', een educatieve app voor een rondwandeling door Haarlem. Geschiedenislokaal023 is een website voor het voortgezet onderwijs met lokale historische bronnen zoals foto’s, documenten, objecten, kaarten en filmfragmenten.