Menu

Oneindig Noord-Holland

Oneindig Noord-Holland gelooft erin dat cultureel erfgoed toegankelijk moet zijn voor iedereen. Daarom brengen wij de geschiedenis van de provincie Noord-Holland in kaart en verbinden we deze met de collecties van musea, archieven en andere culturele instellingen. Het resultaat hiervan is terug te zien in de grote verzameling historische verhalen, nieuwsartikelen, erfgoedactiviteiten, routes en video’s op het platform ONH.nl.

Daarnaast stimuleert Oneindig Noord-Holland als netwerkorganisatie de verbinding tussen cultuurliefhebbers, erfgoedinstellingen, toeristen en bedrijven in het cultuurlandschap van Noord-Holland. Doel is om het erfgoed dat de provincie rijk is op een betekenisvolle manier over de grenzen van collecties heen te verbinden. Het platform ONH.nl vervult hierin een cruciale rol.

Maar Oneindig Noord-Holland is niet alleen online maar ook in de provincie volop aanwezig. De redactie woont geregeld openingen van tentoonstellingen en andere culturele festiviteiten bij. Met onze culturele wandel- en fietsroutes openen wij de ogen voor het landschap om ons heen en door middel van bordjes met QR-codes op monumenten bieden we historische verdieping op locatie. Onze verhalen zijn elke maand te horen in de radio-uitzending van NH Radio.

Oneindig Noord-Holland is voortgekomen uit het project Oneindig Noord-Holland van de Provincie Noord-Holland, waar sinds 2011 een schat aan verhalen is verzameld. In 2013 is het project verzelfstandigd in een stichting, die zes jaar het bestuur over Oneindig Noord-Holland gevoerd heeft. Vanaf 2019 hoort de redactie van Oneindig Noord-Holland bij het Noord-Hollands Archief.