Menu

Word vriend!

De Stichting Vrienden van het Noord-Hollands Archief steunt in brede zin het werk van het Noord-Hollands Archief. Met lezingen en rondleidingen brengen wij het Noord-Hollands Archief bij zo veel mogelijk mensen onder de aandacht. Verder stimuleren we onderzoek, aankopen en publicaties door bijvoorbeeld financiële steun. De Stichting Vrienden van het Noord-Hollands Archief heeft de ANBI-status.

Contact- en adresgegevens van onze stichting, de (financiële) jaarverslagen 2020 t/m 2022 en de bestuurssamenstelling vindt u hier. Daar vindt u ook uitgelegd hoe u fiscaal voordelig een gift kan doen aan onze stichting.

Vriend van het NHA

Voor €15- per jaar bent u Vriend van het Noord-Hollands Archief. Vrienden profiteren van de volgende voordelen:
•    twee keer per jaar het magazine NHA Uitgelicht in de bus
•    uitnodigingen voor lezingen, rondleidingen en bijzondere bijeenkomsten in de Janskerk
•    kortingen op cursussen die het Noord-Hollands Archief organiseert
•    korting op historische publicaties, mede door de Vrienden tot stand gekomen. Welke dat zijn en hoe dat werkt vindt u hier.

Wilt u meer weten over de Stichting Vrienden van het Noord-Hollands Archief? Download dan hier de folder.

Vriend worden?

Maak een bedrag van €15,- (meer mag ook) over op rekeningnummer NL53 INGB 0004 5492 39 t.n.v. Stichting Vrienden van het Noord-Hollands Archief onder vermelding van 'nieuwe donateur', en niet te vergeten uw adresgegevens en uw e-mailadres. Nieuwe donateurs krijgen als welkomstgeschenk het boek Zevenhonderd jaar Janskerk Haarlem 1318-2018 toegezonden én het hieronder genoemde jubileumboekje.

Boeken met korting

De Stichting Vrienden van het Noord-Hollands Archief verstrekt regelmatig financiële steun bij het uitgeven van boeken, die (mede) gebaseerd zijn op archief- of beeldcollecties die berusten bij het Noord-Hollands Archief. Een aantal van deze publicaties is tegen korting te koop voor donateurs van de Vriendenstichting. De gemiddelde korting vergeleken met de winkelprijs is ongeveer € 10,-. U kunt de boeken kopen bij de receptiebalie in de Janskerk tegen betaling aldaar met pinpas.

Bekijk hier het overzicht van de beschikbare publicaties.

25 jaar Stichting Vrienden

De Stichting Vrienden van het Noord-Hollands Archief bestaat ruim vijfentwintig jaar. Over het wel en wee van onze stichting vanaf de oprichting is een boekje verschenen dat u hier kunt inzien of downloaden. Donateurs hebben een exemplaar ontvangen. U kunt ook een exemplaar ophalen aan de receptiebalie in de Janskerk. Kijk hier voor de openingstijden.