Menu

Haarlem

Het Noord-Hollands Archief beheert de bouwvergunningendossiers van de gemeente Haarlem uit de periode 1888-2010.

Klik hier om te zoeken in het overzicht van bouwvergunningendossiers van de gemeente Haarlem

Door linksboven op de dubbele pijltjes  te klikken komt het zoekscherm tevoorschijn. Hiermee kan op adres worden gezocht. Via de filters aan de rechterkant kan de zoekopdracht desgewenst nog verder worden verfijnd.


Downloaden van scans

Een groot deel van de dossiers is digitaal beschikbaar en kan via het overzicht van bouwvergunningendossiers gedownload worden. Dossiers bevatten verschillende documenten die afzonderlijk kunnen worden aangevraagd.

Om aan te vragen klikt u op het betreffende document. Kies vervolgens voor bestanden per e-mail ontvangen of klik op het mailicoontje . Hierna verschijnt er een verzamellijst waarin het betreffende document is opgenomen. Wilt u meer stukken aanvragen kies dan voor verder zoeken.

Wanneer alle gewenste documenten in het winkelwagentje zitten, kan de aanvraag worden afgerond door op stukken aanvragen te klikken en het formulier in te vullen. De betreffende scans worden dan naar u gemaild. Om weer terug te gaan naar het volledige dossier klikt u op het dossier bij onderdeel van.

Heeft u nog vragen of opmerkingen dan kunt u contact opnemen via inlichtingen@noord-hollandsarchief.nl.


Dossiers van de 7e afdeling (Openbare Werken) van de gemeente Haarlem uit de periode 1888-1916, de opgeheven gemeenten Schoten en Spaarndam tot en met 1927 en het in 1963 geannexeerde deel van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

De dossiers uit deze series zijn niet digitaal beschikbaar, en kunnen dus ook niet gedownload worden via het overzicht van bouwvergunningendossiers. Deze dossiers zijn te herkennen aan de toegangsnummers 2337 en 2339 linksboven bij de gegevens van het dossier.

De papieren dossiers zijn op afspraak te raadplegen in de studiezaal van de locatie Jansstraat.


Bouwvergunningendossiers vanaf 2010

Voor bouwdossiers vanaf 2010 kunt u terecht bij de gemeente Haarlem. Door het coronavirus kunnen bouwdossiers bij de gemeente alleen worden opgevraagd via e-mail. U kunt een mail sturen naar: bedrijven-omgeving@haarlem.nl. Geef in uw mail aan om welk adres het gaat en waar u de tekeningen voor nodig heeft. Aan het aanvragen van bouwdossiers bij de gemeente Haarlem zijn kosten verbonden.