Menu

Haarlem

Het Noord-Hollands Archief beheert de bouwvergunningendossiers van de gemeente Haarlem uit de periode 1888-2010.

Klik hier om te zoeken in het overzicht van bouwvergunningendossiers van de gemeente Haarlem

Door bovenaan het scherm op 'Uitgebreid zoeken' te klikken komt het zoekscherm tevoorschijn. Hiermee kan op adres worden gezocht. Via de filters bovenaan het resultaatscherm kan de zoekopdracht desgewenst nog verder worden verfijnd.


Downloaden van scans

Een groot deel van de dossiers is digitaal beschikbaar en kan via het overzicht van bouwvergunningendossiers gedownload worden. Dossiers bevatten verschillende documenten die afzonderlijk kunnen worden aangevraagd.

Om aan te vragen klikt u op het betreffende document. Kies vervolgens voor bestanden per e-mail ontvangen of klik op het mailicoontje . Hierna verschijnt er een verzamellijst waarin het betreffende document is opgenomen. Wilt u meer stukken aanvragen kies dan voor verder zoeken.

Wanneer alle gewenste documenten in het winkelwagentje zitten, kan de aanvraag worden afgerond door op stukken aanvragen te klikken en het formulier in te vullen. De betreffende scans worden dan naar u gemaild. Om weer terug te gaan naar het volledige dossier klikt u op het dossier bij onderdeel van.

Heeft u nog vragen of opmerkingen dan kunt u contact opnemen via inlichtingen@noord-hollandsarchief.nl.


Dossiers van de 7e afdeling (Openbare Werken) van de gemeente Haarlem uit de periode 1888-1916, de opgeheven gemeente Schoten tot en met 1927 en het in 1963 geannexeerde deel van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Deze dossiers zijn te herkennen aan de toegangsnummers 2337, 2339 en 3077 linksboven bij de gegevens van het dossier. Wij zijn bezig om deze dossiers te laten scannen.

Van de volgende bouwdossiers zijn de scans inmiddels online beschikbaar via het overzicht van bouwvergunningen:

  • Toegang 2337, betreffende gemeente Haarlem, dossiers beginnend met jaartal 1877 t/m 1908
  • Toegang 2339, betreffende het in 1963 geannexeerde gedeelte van Haarlemmerliede en Spaarnwoude, dossiers beginnend met code 1000.xx t/m 1004.xx
  • Toegang 2269, betreffende gemeente Haarlem, vergunningen uit de periode ca. 1901-2010 

Het downloaden van deze scans is mogelijk via de methode die hierboven staat beschreven.

De dossiers uit Toegang 3077, betreffende de voormalige gemeente Schoten, dossiers beginnend met code 252.xx en 253.xx zijn al wel gedigitaliseerd, maar nog niet online beschikbaar. Hieraan wordt gewerkt. Neem voor informatie uit dit bestand contact op met inlichtingen@noord-hollandsarchief.nl.

De dossiers uit Toegang 2337 (gemeente Haarlem), dossiers beginnend met jaartal 1909-1916 zijn overgebracht naar een extern bedrijf voor scanning. Deze dossiers zijn momenteel niet beschikbaar voor raadpleging. Naar verwachting duurt dit tot medio februari 2023.

Naarmate de werkzaamheden vorderen, worden volgende series dossiers online beschikbaar gesteld. De informatie op deze pagina wordt regelmatig geupdated.


Bouwvergunningendossiers vanaf 2010

Voor bouwdossiers vanaf 2010 kunt u terecht bij de gemeente Haarlem. Door het coronavirus kunnen bouwdossiers bij de gemeente alleen worden opgevraagd via e-mail. U kunt een mail sturen naar: bedrijven-omgeving@haarlem.nl. Geef in uw mail aan om welk adres het gaat en waar u de tekeningen voor nodig heeft. Aan het aanvragen van bouwdossiers bij de gemeente Haarlem zijn kosten verbonden.