Menu

Reproduceren van bouwtekeningen

Het Noord-Hollands Archief beschikt niet over de mogelijkheden om bouwtekeningen die in origineel groter zijn dan A3-formaat te reproduceren. Het reproduceren van deze tekeningen wordt dan ook uitbesteed. Hierop zijn de volgende regels van toepassing:

  • Eerst wordt bepaald of de bouwtekening extern gereproduceerd kan worden. Indien dat niet het geval is, wordt overlegd wat de mogelijkheden zijn. Externe reproductie is soms niet mogelijk door de materiële toestand van de tekening.
  • Indien de bouwtekening extern kan worden gereproduceerd, vult u een aanvraagformulier voor reproductie in. De verschillende mogelijkheden voor reproductie en verzending, en de kosten daarvan, worden op het aanvraagformulier vermeld.
  • De reproducties worden gemaakt door Cito Repro Groep. Na overboeking van het veschuldigde bedrag op de rekening van Cito Repro Groep worden de reproducties naar het opgegeven adres verstuurd.

U kunt voor stukken van maximaal A3 kopieën of scans laten maken bij het Noord-Hollands Archief; de kosten daarvan staan in de tarievenlijst. U kunt altijd zelf opnamen maken met uw eigen camera (zonder gebruik te maken van flitslicht). Bij het fotograferen moet u zich houden aan de aanwijzingen van het personeel.