Menu

Word vriend!

De Stichting Vrienden van het Noord-Hollands Archief steunt in brede zin het werk van het Noord-Hollands Archief. Met lezingen en rondleidingen brengen wij het Noord-Hollands Archief bij zo veel mogelijk mensen onder de aandacht. Verder stimuleren we onderzoek, aankopen en publicaties door bijvoorbeeld financiële steun. De Stichting Vrienden van het Noord-Hollands Archief heeft de ANBI-status.

Contact- en adresgegevens van onze stichting, het (financieel) jaarverslag 2020 en de bestuurssamenstelling vindt u hier. Daar vindt u ook uitgelegd hoe u fiscaal voordelig een gift kan doen aan onze stichting.

Vriend van het NHA

Voor €15- per jaar bent u Vriend van het Noord-Hollands Archief. Vrienden profiteren van de volgende voordelen:
•    twee keer per jaar het magazine NHA Uitgelicht in de bus
•    uitnodigingen voor lezingen, rondleidingen en bijzondere bijeenkomsten in de Janskerk
•    kortingen op cursussen die het Noord-Hollands Archief organiseert
•    korting op historische publicaties, mede door de Vrienden tot stand gekomen. Welke dat zijn en hoe dat werkt vindt u hier.

Wilt u meer weten over de Stichting Vrienden van het Noord-Hollands Archief? Download dan hier de folder.

Vriend worden?

Maak een bedrag van €15,- (meer mag ook) over op rekeningnummer NL53 INGB 0004 5492 39 t.n.v. Stichting Vrienden van het Noord-Hollands Archief onder vermelding van 'nieuwe donateur', en niet te vergeten uw adresgegevens en uw e-mailadres. Nieuwe donateurs krijgen als welkomstgeschenk het boek Zevenhonderd jaar Janskerk Haarlem 1318-2018 toegezonden én het hieronder genoemde jubileumboekje.

25 jaar Stichting Vrienden

De Stichting Vrienden van het Noord-Hollands Archief bestaat dit jaar vijfentwintig jaar. Over het wel en wee van onze stichting vanaf de oprichting is een boekje verschenen dat u hier kunt inzien of downloaden. Donateurs krijgen kosteloos een exemplaar toegezonden. U kunt ook een exemplaar ophalen aan de receptiebalie in de Janskerk. Kijk hier voor de openingstijden.

 

Symposiumbundel ridderlijke orden

In mei verscheen een nieuwe uitgave van de Vriendenstichting, over de militaire ridderlijke orden in Nederland. De Janskerk was ooit onderdeel van een klooster van wat later de Orde van Malta zou worden genoemd. Deze orde en de beide zusterorden (Johanniter Orde en Duitse Orde) vormden het onderwerp van het laatste symposium. De fraaie bundel telt 95 pag. en 65 afb. in kleur. Donateurs kunnen de bundel met korting voor € 10,- (incl. portokosten) thuis in de bus krijgen. Hoe, dat ziet u hier.


Voorzitter Jan Spoelder van de Stichting Vrienden bedankt de sprekers op het symposium over ridderlijke militaire orden, gehouden op 10 dec. 2018. v.l.n.r. Tom Versélewel de Witt Hamer, Jan Reint de Vos van Steenwijk, Aernout van Citters, Joris van Voorst tot Voorst, Wim Cerutti.

Boeken met korting

De Stichting Vrienden van het Noord-Hollands Archief verstrekt regelmatig financiële steun bij het uitgeven van boeken, die  (mede)  gebaseerd zijn op archief- of beeldcollecties die berusten bij het Noord-Hollands Archief. Een aantal van deze publicaties is tegen korting te koop voor donateurs van de Vriendenstichting. De gemiddelde korting vergeleken met de winkelprijs is ongeveer € 10,-.

U kunt de boeken kopen bij de receptiebalie in de Janskerk tegen betaling aldaar met pinpas. Maar u  kunt de boeken ook thuis toegezonden krijgen. Dat is heel gemakkelijk. Hoe u dat doet en om welke boeken het gaat, ziet u hier.