Menu

Uw zoekacties: Holland : historisch tijdschrift, 1969-...
Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Tijdschrift
45000013 Holland : historisch tijdschrift, 1969-...
Titel:
Holland : historisch tijdschrift
Volumes:
jrg.1 (1969) - ...
Uitgave:
Dordrecht ; Haarlem : Stichting Historisch Tijdschrift Holland
Jaar:
1969-...
Bibliografische annotatie:
Samensmelting van: Zuid-Holland : tweemaandelijks orgaan van de Historische Vereniging voor Zuid-Holland onder de zinspreuk "Vigilate Deo Confidentes", en Contactblad : regionale en locale geschiedenis Noord- en Zuid-Holland. - Ook o.d.t.: Holland, historisch tijdschrift, en Historisch tijdschrift Holland.
ISSN:
0166-2511
Raadpleegmogelijkheid:
Exemplaarkenmerk:
45000013
Bevat:
meer