Menu

OPROEP | Migrantenverhalen uit de jaren 60 en 70 gezocht!

In april opent bij het Noord-Hollands Archief in Haarlem de tentoonstelling ’50 jaar migratie in Nederland’, een initiatief van het Atlas Cultureel Centrum in Den Haag. Hierin vertellen we het algemene verhaal van arbeidsmigranten in Nederland. Graag willen we hieraan het verhaal van de Turkse, Marokkaanse, Italiaanse en Spaanse migranten toevoegen, die in de jaren ’60 en ’70 naar Kennemerland kwamen om hier te werken.

Bent u, of zijn uw ouders of grootouders van de eerste generatie gastarbeiders in Nederland die zich in Kennemerland heeft gevestigd, bijvoorbeeld in Haarlem, Velsen, Beverwijk, IJmuiden of Heemstede? Heeft u een voorwerp, zoals een paspoort, arbeidscontract of foto’s, met een interessant verhaal over uw of hun komst naar Nederland die wij voor deze tentoonstelling mogen gebruiken? Dan komen wij graag met u in contact.

Hiermee willen wij graag onze collectieve geschiedenis in Nederland en de regio overdragen aan nieuwe generaties. Helpt u mee? Neem contact via inlichtingen@noord-hollandsarchief.nl t.a.v. Mart van de Wiel.

De deadline voor het aanleveren is zondag 10 april. De tentoonstelling is vanaf eind april 2022 te zien.